Een plek voor inspiratie en maakfaciliteiten aan de Schieweg

The Tec Factory wordt de plek waar (jonge) maakbedrijven, studenten en Delta Innovation Teams, samenkomen en samenwerken. Voor het conceptteam was dit het startschot om aan de slag te gaan met het ontwerpen van flexibele maakruimte inclusief kantoorruimte een machinepark en ruimte voor socializen en events. Het visueel idee en concept plan is in april gepresenteerd aan belangstellenden.

In deze hal van ca 3500 m2zijn veel mogelijkheden om het concept van The Tec Factory te realiseren en perfect aan te laten sluiten bij de maakambities in Delft. Dat het team een ambitieuze opgave voor zich heeft wordt duidelijk uit een gesprek met Pieter Lenselink, verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling: “The Tec Factory moet flexibel kunnen omgaan met groeiende en krimpende maakstarters evenals 100% circulair zijn.

De ontwerpers van business case tot interieur

Met een team van vijf jonge TU Delft alumni, gecoacht door de Blue Turtles Associates, gaan de conceptontwikkelaars van Suit-case de uitdaging aan. Het team is samengesteld uit twee architecten, een business case ontwikkelaar en een interactieontwerper om samen met de gebruikers en experts het ontwerp te realiseren. Pieter vertelt: “Voor februari moet het concept klaarliggen. Hiermee gaan we naar investeerders om zo snel mogelijk deze maakplek draaiend te hebben.”

Waanzinnige energie en interesse bij de Kick-off

In de hal zelf delen experts en conceptteam reeds vanaf de Kick-off, januari 2019, hun kennis. Het resultaat moet even innovatief zijn als de projecten die er gehuisvest gaan worden. Dit moet onder anderen worden bereikt door niet alleen de conceptontwikkeling, maar ook het team aan experts multidisciplinair in te richten. Van architect tot sensorspecialist en van installateurs tot cateraar.

Door de hele keten mee te nemen in het ontwerp van detaillering tot conceptontwikkelaars wil het team heel snel schakelen tussen wat nu nodig is om in oktober 2019 The Tec Factory te openen en wat er nodig is over een paar jaar. Peter de Vreede, voorzitter van stichting The Tec factory sluit af: “Er is enorm veel maakambitie in Delft, nu alleen nog de plek om die dromen te realiserenDat wordt The Tec Factory.